Cez víkend sa uskutočnilo už v poradí tretie kolo Slovenského pohára JIPAST 2023 v ženských zložkách v gymnastickej telocvični v Nových Zámkoch.

Naše dievčatá podali naozaj bojovné výkony. V kategórii najmladších žiačok sme mali zastúpenie v podaní našej najmladšej účastníčky Xénii Kollárovej, ktorá sa zúčastnila vôbec prvýkrát v takejto konkurencii a obsadila 23.miesto z celkového počtu 37 pretekárok.

V kategórii mladších žiačok B sme mali dve dievčatá. Skúsenejšia Sára Czifrová obsadila 7.miesto. O lepšie umiestnenie ju obrali pády na bradlách a kladine. Nováčikom v tejto kategórii bola Zoe Kocsisová, ktorá bojovala aj s trémou a obsadila 23.miesto.

V kategórii starších žiačok B sa predstavili Zoe Laudani (19.miesto) a Lara Hanšutová (20.miesto). Pre obe to bol tiež prvý štart v tejto konkurencii.

V kategórii starších žiačok A, ktorú tvoria aj členky výberu Slovenska sa umiestnila Sára Bucová na peknom 3.mieste a Alicka Kanisová na 6.mieste. Žiaľ Alicke nevyšiel preskok, ktorý veľmi pokazila.

Lili Griga vyhrala svoju kategóriu junioriek a Nella Novotná skončila na 2.mieste v kategórii žien.

Všetkým dievčatám, trénerom a našej rozhodkyni ďakujeme a gratulujeme k úspechom.

Ďalšie kolo Slovenského pohára sa presúva do gymnastickej telocvične v Šamoríne v Xbionicsphere. Naše dievčatá budete môcť sledovať 29.10.2023 a veríme, že svoje výkony ešte vylepšia.

 

Partneri