Cez víkend sa v Banskej Bystrici uskutočnili tradičné Banskobystrické gymnastické dni 2023 aj s účasťou našich pretekárok a pretekárov.

V sobotu 13.5.2023 sa uskutočnili preteky dievčat v rámci 1.kola Slovenského pohára. V kategórii mladších žiačok B sa predstavila naša Sárka Czifrová, ktorá po dobrom výkone keď sa nevyhla niektorým zaváhaniam na kladine skončila na krásnom 8.mieste z celkového počtu 30tich pretekárok. Naše ďalšie dievčatá Vivien  Kállay a Nella Novotná sa pretekov nezúčastnili z dôvodu choroby.

V nedeľu 14.5.2023 sa uskutočnili aj preteky chlapcov v rámci 2.kola Slovenského pohára. V kategórii starších žiakov A sa predstavil Teo Kozmál, ktorý sa v tejto kategórii predstavil prvýkrát s novými zostavami. Skončil na krásnom 2.mieste. V kategórii mladších žiakov A skončil Boris Jávorka na 2.mieste. V kategórii mladších žiakov B sa predstavil náš nový člen Krištóf Šafranko a po veľmi nádhernom cvičení skončil na 5.mieste a vo svojej ročníkovej kategórii skončil na 2.mieste. V kategórii najmladších žiakov pretekali Fedor Kozmál, ktorý celkovo skončil na 6.mieste a medzi chlapcami ročník narodenia 2015 skončil na druhom mieste. Adam Buc skončil v rovnakej kategórii skončil na 8.mieste.

Všetci naši pretekári a pretekárky nás veľmi potešili a tešíme sa na ďalšie preteky, ktoré sa uskutočnia v júni v Nových Zámkov (dievčatá) a v Trenčíne (chlapci).

 

Partneri