Prinášame Vám rozhovor s Dávidom Szitasom z OSC Budapešť. 

1. Ako dlho hráš vodné pólo a kto ťa k nemu priviedol?

V školke som hrával futbal a tak isto som chodil na plávanie. Futbal mi moc nešiel, a v tom čase akurát mama zistila na internete, že sa otváral vodnopólový klub XBS. Tak od 10. rokov hrám vodné pólo .

 

2. Čo ťa na vodnom póle baví najviac?

Som súťaživý typ, baví ma napätie v zápasoch a keďže som brankár, som istota tímu v bráne a baví ma brať túto zodpovednosť na seba.

 

3. Čo ťa viedlo k tomu odist do Maďarska, resp ako si sa k tomu dostal?

Na Slovensku som strácal motiváciu kvôli tomu , že sme iba trénovali a málo sme hrali ligu ( bývam pol hodinu od Samorina tj. Stále cestovanie ) Nad odchodom do Maďarska som rozmýšľal už dlhšiu dobu akurát sa to nepodarilo zrealizovať. Otec mal kontakt k brankarskemu trénerovi Kardosovi ktory trénuje v Érde . Prišiel som na skúšobny tréning , tréner mi povedal že musím hrať v Maďarsku a rozvíjať svoj talent . Nevedel som do akého klubu idem , v tom čase dostal David Szliva ponuku do OSC tak sme sa dohodli s osc trénermi že pôjdem na skúšobny tréning do OSC , po tréningu sme boli obidve strany spokojné …

 

4. V čom sú tréningy v Maďarsku iné ako v domácom klube, resp v repre?

Brankárske tréningy sú náročné, veľa plávam krátke úseky za krátky čas, veľa šlapem s ťažkými váhami. Po brankárskom tréningu sa pripojím k tréningu s celým tímom.

 

5. Kam chodíš na školu a akým spôsobom riešiš dochádzku?

Chodím na Gymnázium Ladislava Dúbravu a školu riešime s Davidom rovnako tj. individuálnymi štúdiom tak isto pod podmienkou s dostatočným počtom známok.

 

6. Máš už nejaké herné skúsenosti v novom klube?

Chytám za kategórie U17 a U19, kde získavam nové skúsenosti. Spoluhráči ma prijali príjemne a priateľsky. Veria mi v bráne, čiže mám z toho dobrý pocit. Brankár v OSC mužoch a zároveň môj brankársky tréner David Bisztritsanyi má už 35 rokov a pomaly končí svoju hráčsku kariéru, čiže možno o dva roky budem mať tú česť hrať v OSC za mužov a rozvíjať svoj talent.

 

7. Chodíš alebo budeš hrávať aj domáce zápasy za XBS?

Tak isto ide o oficiálny prestup cize nemôžem hrať Slovenskú ligu. Každý víkend hráme ligu v Maďarsku, čiže mám plný program a nestíhal by som hrať aj za XBS Šamorín.

 

8. Ako trávite voľný čas s Davidom Szlivom z tvojho domovského klubu a aké máš ubytovanie?

S Davidom bývame spolu, všetky aktivity mimo vodného póla robíme väčšinou spolu či hráme basketbal alebo volleyball.

 

9. Tvoj hráčsky vodnopólový vzor, ak nejaký máš?

Vždy bol môj vzor Nagy Viktor z klubu Szolnoki Vízilabda Sport Club.

 

10. Kde sa vidíš o 5 rokov? Resp. máš nejaký “vysnený” klub v ktorom by si chcel niekedy hrať?

Môj päťročny cieľ je chytať v OSC Budapešť ako hlavný brankár. Druhý cieľ je získať maďarské občianstvo a reprezentovať maďarsky národný tím.


Ďakujeme, prajeme veľa osobných aj športových úspechov. 
 

Partneri